Voor ouders

De organisatie Hockeykampen.nl

Hockeykampen.nl een jonge, sportieve organisatie die leuke en leerzame hockeykampen en -clinics organiseert. De kampen vinden door heel Nederland plaats, zodat er voor iedereen een kamp in de buurt georganiseerd wordt. Jaarlijks doen er meer dan 600 kinderen mee aan onze kampen.

Het programma van Hockeykampen.nl

Sport en plezier gaan hand in hand. Plezier is dan ook het kernwoord in het programma van Hockeykampen.nl. Dit plezier laten we dan ook veelvuldig terugkomen door de kinderen nieuwe bruikbare technieken te leren.

De basistechnieken zijn hierbij erg belangrijk. Daarnaast worden de deelnemers gestimuleerd om nog beter te worden in wat ze al kunnen en met positieve coaching willen we het beste in de deelnemers naar boven halen. Met de uitdagende en afwisselende oefenstof en de vele wedstrijdvormen zullen de deelnemers zich geen moment vervelen. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle kinderen plezier hebben in het hockeyen en de activiteiten daar omheen. Zo ontstaat de ideale mix tussen hockey en plezier, een perfecte combinatie!

De driedaagse en vijfdaagse dagkampen

De dagkampen zijn 3 of 5-daagse kampen op verschillende locaties door het hele land. Tijdens deze kampen zijn alle kinderen van ’s ochtends vroeg tot het einde van de middag bezig met hockeyen en ’s avonds slapen ze gewoon thuis. Met een leuk kampthema en de intensieve dagen wordt het hoe dan ook een geweldig kamp!

Doelgroep

Hockeykampen.nl is bedoeld voor iedereen die hockey hartstikke leuk vindt. Ervaring is daarbij niet belangrijk. Of je nou beginner bent of al jarenlang op hockey zit, het uitdagende programma zal op het niveau en de leeftijd van de deelnemers worden aangepast. Zo haal je het maximale uit het hockeykamp!

De leeftijdsgroepen voor de 3-daagse kampen zijn 6-9 en 10-13 jaar.

Indeling

De indeling in groepjes gaat op leeftijd en niveau. Omdat plezier voorop staat bij Hockeykampen.nl houden we uiteraard goed rekening met sociale wensen. Om zoveel mogelijk plezier te hebben kan bij het aanmelden aangegeven worden bij wie je in de groep wilt. Zo zorgen wij er voor dat vriendjes, teamgenoten of familie bij elkaar komen als zij dat willen. Wel zo leuk!

Begeleiding

Om van ieder kamp een groot succes te maken is er voor elk kamp een team van de leukste begeleiders samengesteld. Deze begeleiders zijn allemaal enthousiaste en sportieve hockeyers met trainerservaring, die graag hun kennis en enthousiasme met de kinderen willen delen. Zij zullen het zorgvuldig in elkaar gezette programma uitvoeren dat zowel veel technische oefeningen heeft als wedstrijdsituaties. Daarnaast zijn er een coördinator en een veldcoördinator aanwezig, die zorgen voor differentiatie op verschillende niveaus. Verder zijn alle begeleiders in het bezit van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en tekent iedere begeleider de gedragscode van Hockeykampen.nl, die voldoet aan de landelijke richtlijnen.

Veiligheid

De veiligheid van de kinderen is het belangrijkste aspect. Niet alleen tijdens de oefeningen, maar ook daarbuiten. Om de veiligheid van ieder kamp te waarborgen is  er op elk hockeykamp iemand aanwezig met EHBO-bevoegdheid. Zij zullen altijd voor uw kinderen klaar staan. Ook zullen we een kind nooit alleen laten vertrekken zonder toestemming van de ouders.

Allergieën en speciale wensen

Bij Hockeykampen.nl staat het kind centraal. Daarom houden we goed rekening met eventuele allergieën van uw kind. Deze allergieën en andere medische opmerkingen kunt u vermelden op het aanmeldformulier zodat er rekening mee gehouden kan worden tijdens de kampen.