FAQ – Veelgestelde vragen

Aanmelden

Kan mijn kind minder dagen deelnemen?
Het is mogelijk dat uw kind minder dagen deelneemt aan het kamp. Voor het optimale kampgevoel adviseren wij echter om alle dagen deel te nemen. Daarnaast zijn wij er geen voorstander van omdat de structuur van het kamp kan wegvallen als meerdere deelnemers er op bepaalde dagen niet zijn. Mocht uw kind toch minder dagen willen deelnemen, stuur dan een e-mail naar info@hockeykampen.nl.

Kan mijn kind meer dagen deelnemen?
Voor de meikampen in 2024 kun je van enkele 3-daagse hockeykampen een 5-daagse maken. Dit doe je door twee dagen bij te boeken. Lees hier meer over de bijboekoptie.

Mijn kind wil graag bij een vriend in de groep, kan dit?
De groepsindeling wordt gemaakt op basis van leeftijd en niveau. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven bij wie uw zoon/dochter in de groep wilt. Heeft de vriend zich later aangemeld? U kunt altijd een mail sturen naar info@hockeykampen.nl met de namen bij wie uw kind in de groep wilt.

Wat is het verschil tussen ‘gewone’ hockeykampen en TOPhockeykampen?
Een normaal hockeykamp bestaat voor 70% uit hockey en voor 30% uit andere sporten en spellen. Bij een TOPhockeykamp hebben we een ander programma dat volledig bestaat uit hockey, gericht op een hoger niveau. Daarnaast staan onze beste en meest ervaren begeleiders op de TOPhockeykampen en word er van tijd tot tijd een unieke clinic gegeven door een topspeler. Benieuwd welke topspelers binnenkort op het programma staan? Bekijk hier alle data.

Begeleiding

Hebben de begeleiders ervaring met trainen geven?
Veel begeleiders geven al training op hun eigen club. Daarnaast werken wij ook met veel studenten van opleidingen als het CIOS en Sport en Bewegen. Iedere begeleider volgt bij ons een korte opleiding zodat zij optimaal voorbereid een kamp gaan begeleiden.

Hebben de begeleiders een EHBO diploma?
Niet alle begeleiders hebben hun EHBO diploma. Wél is er altijd een EHBO’er aanwezig op onze hockeykampen.

Ik wil me aanmelden als begeleider, kan dit?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe begeleiders die ons team komen versterken. Dit kan al vanaf 16 jaar. Aanmelden om begeleider te worden kan hier.

Moet ik al trainer zijn om begeleider te kunnen worden?
Je hoeft nog geen training te geven om begeleider te worden bij Hockeykampen.nl. Wij zorgen er met onze opleidingsdag voor dat jij goed voorbereidt op het betreffende kamp staat.

Voeding & dieet

Zijn lunch en tussendoortjes inbegrepen?
Lunch, drinken en tussendoortjes zijn inbegrepen bij het kamp. Tijdens een kampdag zijn er minimaal 3 drinkpauzes en 1 lunchpauze. Afhankelijk van het weer en de temperatuur wordt het aantal pauzes bijgesteld. Bij erg warm weer zullen er dus meer pauzes zijn zodat kinderen voldoende drinken maar ook regelmatig uit de zon zijn. Bij extreme regen probeert de coördinator de pauzes zo te plannen dat de kinderen binnen zijn als het hard gaat regenen.

Houden jullie rekening met allergieën en dieetwensen
Ja, op het aanmeldformulier kunt u aangeven of uw zoon/dochter ergens allergisch voor is of een speciaal dieet volgt. Wij zullen hier dan zoveel mogelijk rekening mee houden met de inkoop, afhankelijk van de ernst van de allergie. Bel gerust voor meer informatie op 035-5445330.

Locaties

Op welke clubs worden er hockeykampen georganiseerd?
Het verschilt per schoolvakantie waar onze hockeykampen worden gehouden. Kijk voor het meest actuele overzicht van al onze locaties op deze pagina.

Betalen

Ik woon in het buitenland en heb geen IDEAL of Maestro, hoe kan ik mijn kind(eren) aanmelden?
Op dit moment is het alleen mogelijk om met IDEAL of Maestro te betalen op de website. Als u niet over een Nederlandse of Belgische rekening bezit, kunt u voor het aanmelden van uw kind(eren) een mail sturen naar info@hockeykampen.nl. U ontvangt dan een aanmeldformulier per mail. Voor de betaling ontvangt u dan een factuur.

Verzekeringen

Op het aanmeldformulier staat dat het verplicht is om een verzekering af te sluiten, hoe zit dit?
Wij willen ouders er bewust van maken dat hun kind goed verzekerd op kamp gaat. Mocht er iets met de deelnemer gebeuren, willen wij niet dat ouders met hoge kosten komen te zitten. Het is mogelijk om via ons een ongevallenverzekering af te sluiten. Indien uw kind zelf goed verzekerd is, is het niet nodig om nog een extra verzekering bij ons af te sluiten.

Ik wil nog een ongevallen- of annuleringsverzekering afsluiten, kan dit?
Het is mogelijk om tot één dag voorafgaand aan het kamp een ongevallenverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering kunt u 8 dagen na aanmelding nog afsluiten, mits er minimaal nog 28 dagen zijn tot aanvang van het kamp.

Annuleren & wijzigen

Ik heb mijn kind aangemeld voor het verkeerde kamp, kan ik dit nog omzetten?
Ja, het omzetten van een kamp is altijd mogelijk. Wanneer er een prijsverschil is tussen de kampen dan ontvangt u hiervoor een aanvullende factuur.

Mijn zoon/dochter kan helaas niet mee doen aan het kamp, hoe kan ik annuleren?
Indien u de aanmelding van uw zoon/dochter wilt annuleren dan moet dit per mail (naar info@hockeykampen.nl). Tot twee maanden voor aanvang van het kamp kunt u de aanmelding kosteloos annuleren. Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten, krijgt u het volledige factuurbedrag van ons terug, exclusief de kosten van de annuleringsverzekering.

Wanneer u binnen twee maanden voor start van het kamp annuleert en geen annuleringsverzekering heeft, gelden de onderstaande annuleringsvoorwaarden:

Tot 8 weken voor aanvang 15% van de gehele deelnamesom
Vanaf de 56ste dag tot de 28ste dag voor aanvang van het kamp 35% van de gehele deelnamesom
Vanaf de 28ste dag tot de 5de dag voor aanvang van het kamp 50% van de gehele deelnamesom
Vanaf de 5de dag tot de dag van aanvang van het kamp 75% van de gehele deelnamesom
Op de dag van aanvang van het kamp of later wordt de totale deelnamesom in rekening gebracht.

Een andere mogelijkheid is dat de deelnamesom wordt doorgeschoven naar een ander moment. Het tegoed blijft staan totdat dit wordt ingewisseld.


Nog geen antwoord gekregen op je vraag?

Neem gerust contact met ons op via de mail of telefoon. Wij helpen je graag!