Een Olympische zomer met Margot van Geffen

Deze zomer zal niemand minder dan TOPspeler Margot van Geffen op elk 5-daags hockeykamp een korte clinic geven. Mis deze unieke kans niet om te trainen met en leren van één van de besten!

Margot van Geffen heeft een indrukwekkende carrière in het internationale hockey. Ze heeft met het Nederlands dameshockeyteam gouden medailles gewonnen op de Olympische Spelen in 2012 en 2020, evenals meerdere wereld- en Europese titels. Van Geffen staat bekend om haar uitzonderlijke techniek, inzicht in het spel en leiderschap op het veld. Ze zal een paar van haar meest bekende trucs aan de kinderen leren op de zomer hockeykampen. Bekijk de teaser.

Tijdens de clinics zullen de kinderen niet alleen training krijgen van Margot van Geffen, maar er zal ook ruimte zijn voor vragen. We moedigen de kinderen aan om vooraf vragen voor te bereiden, zodat ze deze bijzondere kans optimaal kunnen benutten om alles te leren over het leven en de carrière van een topsporter.

Benieuwd waar en wanneer Margot van Geffen op jouw hockeyclub te vinden is? Bekijk het programma.

Hockeykampen.nl bezorgt je een topzomer

Misschien wist je het al, maar sinds vorig jaar horen Nationale Sportkampen – en dus ook Hockeykampen.nl – bij Vinea Vakanties. Deze avontuurlijke reisorganisatie past perfect bij ons, want net als wij organiseert Vinea sportieve kampen en actieve vakanties voor kids, tieners, jongeren en gezinnen.

Scoor nu €35 korting op je vakantie van Vinea
Natuurlijk willen we je laten profiteren van onze samenwerking. Daarom krijg je nu €35 korting op een zomervakantie van Vinea! Dus wordt het zeilen in Friesland, surfen in Frankrijk, outdoor in de Ardennen óf backpacken door Europa?

Boek nú op Vinea.nl met de kortingscode: NSKxVINEA
Tip: hier kan je ook ons hockeykamp in Barcelona met €35 korting boeken!

Bestickering aanhangers

Hockeykampen.nl x Vinea
In samenwerking met onze partner Vinea hebben we acht verschillende aanhangers laten bestickeren met de mooiste foto’s van vorig jaar. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Heb jij de nieuwe aanhangers al gespot? Welke is jouw favoriet?

Benieuwd geworden naar onze partner?
Lees hier meer over wie Vinea is en wat zij voor leuks organiseren.

Leren van de beste met Hockeykampen.nl

Deze meivakantie hebben we niet 1… niet 2… maar DRIE TOPspelers die hockeykampen gaan verzorgen! Jip Dicke is nu ook bij ons aangesloten en gaat te gekke hockeyclinics verzorgen op diverse hockeykampen.

Benieuwd waar en wanneer? Bekijk dan de agenda en claim je plek.

Liever leren hockeyen van één van onze andere TOPspelers? Klik hier voor de hockeykampen met Felice Albers of Floris Wortelboer.

Collab met Felice Albers

Deze meivakantie hebben we een unieke actie. Bij elk hockeykamp waar Felice Albers aanwezig is, krijg je namelijk gratis en voor niets deze schitterende armband! Elke hockeyfan wilt die toch hebben?!

Bekijk hier waar Felice aanwezig zal zijn en claim jouw gratis armband!

Deze armband is ontworpen door Stick To Your Dreams Jewellery. Benieuwd naar meer? Bekijk dan hier haar Instagram-account.

Sponsorborden van Hockeykampen.nl bij HV Myra

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het ontwerpen en ophangen van onze nieuwe sponsorborden. De eerste hangt bij HV Myra in Amstelveen. De kers op de taart van een prettige samenwerking!

Wij zijn ontzettend blij met het nieuwe ontwerp van onze borden. Word jij er ook zo vrolijk van en wil je dit op jouw hockeyclub hebben? Neem dan contact met ons op.

Doelbewust Trainen: Keeperskampen voor Jong Hockeytalent

Hockey is een veeleisende sport waarin elk teamlid een unieke rol speelt. Onder alle spelers onderscheidt de doelman of -vrouw zich als een ware beschermer van het doel. Voor jonge hockeykeepers in de leeftijd van 8 tot 13 jaar kan deelname aan keeperskampen een onschatbare ervaring zijn. In deze blog zullen we verkennen waarom deze kampen niet alleen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van jonge keepers, maar ook waarom ze bovenal ontzettend leuk zijn.

1. Gerichte Training op Keepersvaardigheden
Keeperskampen bieden een gelegenheid voor jonge doelverdedigers om zich te verdiepen in specifieke technieken en vaardigheden die cruciaal zijn voor hun positie. Van het verbeteren van de hand-oogcoördinatie tot het perfectioneren van de juiste duiktechnieken, deze kampen richten zich op de unieke uitdagingen waarmee keepers worden geconfronteerd.

2. Psychologische Voorbereiding en Mentale Kracht
Het doelverdedigen kan zowel fysiek als mentaal veeleisend zijn. Keeperskampen besteden aandacht aan de mentale aspecten van de positie, zoals zelfvertrouwen, concentratie en veerkracht. Dit helpt jonge keepers niet alleen op het veld, maar ook in het dagelijks leven.

3. Teamgeest en Samenwerking
Hoewel keepers individuele spelers zijn, is hun samenwerking met het team cruciaal. Keeperskampen bieden niet alleen training in individuele vaardigheden, maar ook kansen om samen te werken met andere keepers en spelers. Dit draagt bij aan het opbouwen van een sterk teamgevoel.

4. Leiderschap en Zelfdiscipline
Keeperskampen moedigen ook leiderschapskwaliteiten aan. Als de laatste verdedigingslinie moeten keepers leren communiceren en beslissingen nemen. Dit draagt niet alleen bij aan hun sportieve ontwikkeling, maar ook aan hun persoonlijke groei.

5. Leuke en Motiverende Ervaringen
Bovenal zijn keeperskampen ontzettend leuk! Door middel van uitdagende oefeningen, spannende wedstrijden en positieve coaching krijgen jonge keepers de kans om hun liefde voor de sport te vergroten. Plezier hebben tijdens het leren draagt bij aan blijvende betrokkenheid en passie voor hockey. Zo leer je met plezier beter worden in dat wat je het liefst doet: keepen.


In conclusie bieden keeperskampen een totale aanpak van de ontwikkeling van jonge doelverdedigers. Ze combineren gerichte training, mentale voorbereiding, teamwork en plezier om een alomvattende ervaring te creëren die niet alleen de sportieve vaardigheden van de keepers verbetert, maar ook hun persoonlijke groei bevordert. Voor jonge hockeykeepers van 8 tot 13 jaar kunnen keeperskampen de weg zijn naar een levenslange liefde voor het spel en waardevolle levenslessen.

Interesse? Bekijk alle locaties voor keeperskampen in de meivakantie.

Ontdek en Speel: Waarom Sport & Spelkampen perfect zijn voor de allerkleinsten

In de wereld van opgroeiende kinderen is er niets zo belangrijk als plezier hebben terwijl ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar oud bieden Sport & Spelkampen een fantastische kans om te spelen, te leren en nieuwe vrienden te maken. Je allerkleinste zal genieten van de meest verrassende sporten van dit moment en de leukste spellen spelen.

1. Balgevoel en Motoriek
Voor jonge kinderen is het ontwikkelen van balgevoel en motoriek essentieel. Sport & Spel kampen bieden een speelse omgeving waar kinderen hun fijne én grove motorische vaardigheden kunnen aanscherpen. Van het dribbelen met een bal tot het coördineren van bewegingen tijdens verschillende activiteiten, elk moment draagt bij aan de verbetering van hun sportvaardigheden.

2. Ontdekken van Nieuwe Sporten
Een van de hoogtepunten van Sport & Spelkampen is de mogelijkheid voor kinderen om nieuwe sporten te proberen. Van het opkomende You Fo tot het energieke knotshockey, deze kampen introduceren ongewone sporten die de nieuwsgierigheid van kinderen wekken en hen aanmoedigen om hun favorieten te ontdekken. Omdat ze hiernaast ook aan de slag gaan met klassiekers als hockey en voetbal, is het een geweldige manier om te verkennen welke sport het beste bij hun interesses past.

3. Leuke Spellen
Naast sporten is er altijd ruimte voor leuke spellen. Of het nu gaat om vertrouwensoefeningen, creatieve wedstrijdjes of simpelweg plezier hebben met (nieuwe) vrienden, Sport & Spelkampen bieden een gevarieerd scala aan leuke spellen die de kinderen actief betrekken en tegelijkertijd hun sociale vaardigheden verbeteren.

4. Begeleiding & Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij Sport & Spel kampen. Ervaren begeleiders staan klaar om de kinderen te begeleiden, aan te moedigen en te zorgen voor een positieve en ondersteunende omgeving. Deze begeleiders hebben veel ervaring in het omgaan met jonge kinderen en begrijpen hoe ze activiteiten leuk en educatief kunnen maken. Daarnaast is er bij elk kamp een EHBO’er aanwezig. Zo gaan plezier en veiligheid hand in hand op de Sport & Spelkampen.

5. Gedeeld Plezier
Voor ouders met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen is het extra handig dat Sport & Spelkampen op dezelfde locaties worden gehouden als hockeykampen. Terwijl de jongste kinderen genieten van hun avonturen, kunnen oudere broers en zussen, in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, deelnemen aan hockeykampen en hun vaardigheden op het hockeyveld aanscherpen. Dit maakt het gemakkelijk voor gezinnen om samen deel te nemen aan sportieve activiteiten.


Kortom, Sport & Spelkampen bieden een uitstekende gelegenheid voor kinderen van 4 tot 7 jaar om te groeien, te spelen en te ontdekken. Met de focus op balgevoel, motoriek en de introductie van nieuwe sporten en leuke spellen, vormen deze kampen de ideale omgeving voor een onvergetelijke zomer vol avontuur. En met de gedeelde locaties met hockeykampen, kunnen families samen genieten van het continue plezier dat sport met zich meebrengt.

Bekijk het aanbod aan Sport & Spelkampen. >> 

Vijf redenen waarom het hockeykamp in Barcelona een zomerse must is voor tieners

De zomervakantie staat voor de deur en wat is er nu beter dan een perfecte combinatie van vakantie, zon, zee, en sport? Voor tieners tussen de 12 en 18 jaar oud is het hockeykamp in Barcelona dé ultieme bestemming. Hier zijn vijf onweerstaanbare redenen waarom je dit kamp absoluut niet mag missen!

1. Sportieve Uitdaging op Topniveau
Het hockeykamp in Barcelona biedt tieners de kans om hun sportieve vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Met ervaren coaches en state-of-the-art faciliteiten is het kamp ontworpen om zowel beginners als ervaren spelers uit te dagen. Leer nieuwe technieken, verbeter je tactieken en ervaar de opwinding van het spel in een stimulerende en competitieve omgeving.

2. Zon, Zee en Strandsfeer
Barcelona staat bekend om zijn prachtige stranden, warme zon en levendige sfeer. Naast de intensieve hockeytrainingen, kunnen deelnemers genieten van ontspanning aan het strand. Maak kennis met medekampgenoten, bouw nieuwe vriendschappen op, en geniet van de typische Spaanse levensstijl. Het is de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning.

3. Culturele Ontdekkingen in Barcelona
Naast hockeytrainingen biedt het kamp ook de gelegenheid om de bruisende stad Barcelona te verkennen. Ontdek de architecturale meesterwerken van Gaudí, slenter door de smalle straatjes van de Gotische wijk en proef de heerlijke Spaanse tapas. Het hockeykamp in Barcelona is niet alleen een sportieve ervaring, maar ook een cultureel avontuur dat je niet snel zult vergeten.

4. Teamgeest en Samenwerking
Hockey is een teamsport die draait om samenwerking en teamgeest. Tijdens het kamp leren deelnemers niet alleen individuele vaardigheden, maar ook hoe ze effectief kunnen samenwerken binnen een team. Deze waardevolle les strekt zich uit buiten het hockeyveld en kan van onschatbare waarde zijn in verschillende aspecten van het leven.

5. Onvergetelijke Zomerherinneringen
Het hockeykamp in Barcelona belooft niet alleen sportieve vooruitgang, maar ook het creëren van onvergetelijke zomerherinneringen. Of het nu gaat om het scoren van je eerste doelpunt, het genieten van de Spaanse zonsondergang op het strand, of het delen van spontane momenten met nieuwe vrienden, dit kamp biedt een unieke ervaring die een leven lang meegaat.

Kortom, het Hockeykamp in Barcelona is de ideale mix van sport, avontuur, en ontspanning voor tieners. Mis deze kans niet om je zomer onvergetelijk te maken en je passie voor hockey naar nieuwe hoogten te brengen! Boek snel jouw zomer vol hockey in Barcelona.