01feb

Trainingstips voor Beginners: Een Vlotte Start op het Veld

Zes trainingstips wanneer je net bent begonnen met hockey

Hockey is niet alleen een snelle, levendige sport, maar ook een geweldige manier om fit te blijven en de teamgeest te versterken. Als je nieuw bent in de wereld van hockey, kan het aanleren van de basistechnieken en het begrijpen van de essentiële oefeningen je helpen om snel vooruitgang te boeken en meer plezier te beleven op het hockeyveld. Hier zijn enkele praktische tips die je op weg helpen naar een succesvolle start in hockey.

1. Houding en Balans: De Basis van Alles
Voordat je begint met het beoefenen van specifieke hockeyvaardigheden, is het essentieel om een goede houding en balans te ontwikkelen. Zorg ervoor dat je knieën licht gebogen zijn, je rug recht is en je gewicht gelijkmatig verdeeld is over beide benen. Een goede balans is de sleutel tot wendbaarheid op het veld.

2. Stickhantering: Leer de Fundamenten
Een goede stickhantering is cruciaal in hockey. Begin met het vasthouden van de stick met beide handen ongeveer halverwege de schacht. Oefen het dribbelen van de hockeybal met korte, gecontroleerde bewegingen. Experimenteer met verschillende grips om te ontdekken welke het beste bij jou past.

3. Balcontrole: Verfijn je Vaardigheden
Balcontrole is een vaardigheid die tijd vergt om te ontwikkelen. Begin met het oefenen van het voortduwen van de hockeybal met je stick terwijl je vooruit beweegt. Probeer ook bochten te maken terwijl je de bal onder controle houdt. Dit zal je helpen om behendiger te worden op het veld.

4. Schieten: De Kracht van Precisie
Het schieten is een van de meest opwindende aspecten van hockey. Oefen eerst het plaatsen van je handen op de juiste manier op de stick voor verschillende schoten, zoals de polsslag, backhand en forehand. Werk aan je schiethouding en concentreer je op precisie voordat je de kracht toevoegt.

5. Teamspel: Samen Sterker
Hockey is een teamsport en communicatie is de sleutel tot succes. Leer de basisprincipes van het teamspel, zoals het aangeven van je intenties aan je teamgenoten en het begrijpen van de positionering op het veld. Een goed team functioneert als een eenheid, dus bouw sterke banden op met je medespelers. Spreek eens af buiten het hockeyveld om en doe wat leuks samen voor teambuilding.

6. Regelmatige Oefening: Consistentie is de Sleutel
Tot slot, onthoud dat consistentie de sleutel is tot verbetering. Besteed regelmatig tijd aan het oefenen van je hockeyvaardigheden. Dit kan zowel individueel als met een team zijn. Hoe meer tijd je besteedt aan training, des te sneller zul je je vaardigheden ontwikkelen.


Met deze praktische tips en oefeningen ben je goed op weg naar het beheersen van de basis van hockey. Onthoud dat plezier hebben net zo belangrijk is als leren, dus geniet van elke stap op weg naar hockeyvaardigheid en succes op het veld! Veel plezier met hockeyen!