16jul

Kampinformatie-hockeykamp-Barcelona

Op deze pagina vind je alle informatie over het Hockeykamp Barcelona

De laatste belangrijke zaken worden geregeld. De aanmeldingen worden verwerkt en de vluchten zijn geboekt. Het Barcelona kamp komt nu wel heel dichtbij! En wij hebben er heel, heel, heel erg veel zin in! Onze Barca crew is al een tijdje bezig om er een super gaaf kamp van te maken.
Wij gaan met een geweldig leuke groep naar Barcelona en zullen veel leuke dingen gaan doen. Zo gaan wij naar de prachtige stad Barcelona waar wij met een leuke activiteit de stad gaan verkennen. We gaan lekker veel hockeyen en zoeken de zon en verkoeling op bij het zwembad op de club. Het zou natuurlijk geen Barcelonakamp zijn als we het strand zouden overslaan, dus uiteraard gaan we heerlijk afkoelen op één van de mooie stranden van dit metropool.

Hieronder vind je alle benodigde informatie. Mocht je vragen hebben, dan kan je ons altijd bereiken per telefoon (035-544 5330) of email. We organiseren dit internationale sportkamp samen met Nationale Sportkampen, de grootste aanbieder van hockeykampen in Nederland, voor het maximale plezier en het hoogste niveau.

Kampinformatie

De hockeyclub waar wij de gehele kampperiode zullen verblijven heet Club Deportivo Egara. Deze tophockeyclub is opgericht in 1935 en heeft twee maal een grote prijs gewonnen namelijk de Europacup 1.
Op het terrein van de hockeyclub is een mooi veld voor ons gereserveerd waar wij ons tentenkamp op zullen slaan. De tenten zijn voor 8-10 personen. Jongens, meisjes slapen apart van elkaar. Wel is er altijd een begeleider wakker en in de buurt, mocht er wat zijn. Voor de overige faciliteiten gebruiken wij het clubgebouw en de kleedkamers.

Er is op de hockeyclub ook een zwembad (!). Dit is natuurlijk ideaal om na het hockeyen even af te koelen. En daar gaan we dus ook zeker gebruik van maken!

Veiligheid is erg belangrijk. Daarom is op de club 24 uurs camerabeveiliging en is er een bewaker aanwezig. Tijdens de eerste twee dagen (4 en 5 augustus) zal het WK-masters nog plaatst vinden op de hockeyclub. Wij zullen ons eigen terrein hebben waar toeschouwers en deelnemers van het WK niet zullen komen.

Wij zullen tijdens het kamp meerdere uitjes doen naar de stad Barcelona. Zo zullen wij naar de Ramblas en andere mooie plekjes gaan. De exacte invulling van de staddag is nog een grote verassing. Het is voor de deelnemers niet toegestaan om zelf op pad te gaan, dus er zal altijd een begeleider aanwezig zijn. Op één van de dagen is het Fluordag. Vergeet dus niet je fluoriserende kleding!

Alcohol- en drugsgebruik zijn strikt verboden voor zowel de begeleiders als de deelnemers.

Voor de nieuwsgierige deelnemers, ouders en de deelnemers die direct naar de locatie worden gebracht is het handig om de volgende gegevens te noteren:

Adresgegevens Club Deportivo Egara 
Carrer Jacint Badiella 5
Pla del Bon Aire 08220
Terrassa (Barcelona, España)

Begeleiding

De begeleidersgroep zal bestaan uit begeleiders die enige jaren ervaring hebben met het begeleiden van sportkampen en zijn al enige tijd werkzaam zijn voor Nationale Sportkampen en Hockeykampen.nl. Ook dit jaar gaan er begeleiders mee die al eerder het kamp in Barcelona hebben begeleid.

Voor de ouders

Voor vragen en opmerkingen kunt u vooraf en tijdens het kamp altijd contact opnemen met ons door dit nummer te bellen: 035-544 5330. We zijn van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar en in de avonduren staat deze telefoon, tijdens kampperiodes, voor noodgevallen doorgeschakeld naar iemand van de organisatie. Vlak voor het kamp krijgt u ook het telefoonnummer van de kampcoördinator, dit is echter uitsluitend voor spoedgevallen.

Programma

Omdat wij zaterdag en zondag de velden nog niet kunnen gebruiken i.v.m. het WK Masters is het programma iets anders dan voorgaande jaren. Wij zullen zondag meteen de stad al opzoeken zodat we de andere dagen lekker fanatiek kunnen hockeyen en de tijd optimaal kunnen gebruiken. Hieronder een overzicht wat er per dag op het programma staat:

Zaterdag 4 augustus Kennismaking
Zondag 5 augustus Staddag
Maandag 6 augustus Hockey
Dinsdag 7 augustus Hockey
Woensdag 8 augustus Hockey
Donderdag 9 augustus Strand
Vrijdag 10 augustus Hockey
Zaterdag 11 augustus Hockey
Zondag 12 augustus Afscheid en vertrek

Hockeyprogramma

“Oeh, hockeyen in hartje zomer @ Barcelona, dat zal wel warm zijn…”

Jazeker is dat warm! Maar we staan op tijd op om lekker vroeg al te gaan hockeyen. We zullen een echte Spaanse Siesta houden en dan gaan we later in de middag het veld weer op. We houden dus goed rekening met de warmte en zorgen voor voldoende rust, afkoeling en water.
Iedereen wordt ingedeeld op niveau en leeftijd. Het kan zijn dat de groepen iedere dag er een beetje anders uitzien, maar uiteindelijk willen we dat je het meeste plezier hebt en de grootste uitdaging. We hebben goede trainers mee met een super tof programma, dus dat gaat helemaal goed komen!

Kampthema

Het centrale thema van het kamp is EXPEDITIE EGARA. Jij gaat tijdens het kamp op expeditie. Je zal leuke spellen spelen om met jouw team punten te verdienen. Tijdens de start van het kamp zal er meer worden verteld over het kampthema: Expeditie Egara. Woensdag is het fluordag. Trek jouw meest felle outfit aan en shine de hele dag! De zon zal de kleuren nog mooier maken.

Wat neem je mee:

 • Laken / slaapzak
 • Luchtbed
 • Onderlaken en kussen
 • Toiletspullen
 • Zwemkleding en handdoeken (voor zwemmen/strand en voor dagelijks douchen)
 • Genoeg schone/makkelijke dunne kleding
 • Schoenen (makkelijke loopschoenen), slippers
 • Meerdere setjes sportkleding bestaande uit: een trainingsshort/rokje, sportshirt, hockeysokken en je hockeyschoenen. Het zal warm zijn, dus voor iedere dag een schone set is geen overbodige luxe. Voor de slidingtraining is een regenbroek een goed idee.
 • Spelers: Hockeystick, bitje en scheenbeschermers
 • Keepers: Keeperspak en stick
 • Petje voor de zon, zonnebril, zonnebrand, aftersun (etc.)
 • Bidon/drinkfles
 • Rugzak/tas (voor meenemen van lunchpakket en strandspullen)
 • Kaartspel / Yathzee / dobbelspel etc
 • Boek / tijdschrift
 • Kleding voor themadag: Fluor
 • Zakgeld (maximaal € 100,- om te voorkomen dat sommige kinderen teveel geld meenemen t.o.v. andere kinderen, wij zijn uitgegaan van ongeveer € 10,- per dag)
 • Eventuele medicijnen
 • Paspoort of ID
 • Zorgpas (bewijs van inschrijving)
 • Mobiele telefoon mag mee (er is gratis WIFI op de club) echter maken we hier onderling wel een afspraak over m.b.t. het gebruik van mobiele telefoon)

Als je waardevolle spullen meeneemt is dit op eigen risico. Nationale Sportkampen/Hockeykampen.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal of verlies. Er zijn kluisjes aanwezig op de hockeyclub.

Begin en eindtijden kamp

Tijden voor meevliegers en deelnemers die een transfer hebben:

4 augustus: 
7:45 Verzamelen op Schiphol (Terminal 1)
10:20 Vertrektijd vlucht (VY8301)
12:35 Aankomst Barcelona airport
13:15 Vertrek transfer naar club Egara
Vanwege de grote drukte op Schiphol verzamelen we 2,5 uur voor vertrek van de vlucht.

12 augustus:
7:30 Vertrek transfer naar vliegveld
10:30 Vertrektijd vlucht (VY8319)
12:55 Verwachte aankomst Schiphol

Tijden voor deelnemers die op eigen gelegenheid komen:

4 augustus: 
Aankomst tussen 15:00 en 16:00 

12 augustus:
Ophalen tussen 10:00 en 11:00
Adres: Carrer Jacint Badiella, 5, 08225 Terrassa, Barcelona, Spanje

Reisinformatie

Voor iedereen die gekozen heeft om gebruik te maken van de vlucht via Hockeykampen.nl is onderstaande informatie van belang.

Bagage

Voor de vlucht hanteren we de bagageregels van de vliegmaatschappij. Deze kan je nalezen op de website van de Vueling, maar het belangrijkste is het gewicht en de verboden middelen in handbagage.

 • 1 stuk handbagage van 10 kilo (afmeting 60x50x40)
 • ​1 stuk accessoire (kleine tas die onder de stoel past)
 • 1 stuks bagage van maximaal 23 kilo (bij constatering van teveel kilo’s komt dit echter voor rekening van de deelnemende persoon c.q. de ouders).

De hockeysticks zullen wij op Schiphol laten vervoeren als bijzondere bagage in een daarvoor bedoelde sticktas en zal geheel voor onze rekening zijn. Het is de bedoeling dat je één stick meeneemt.

Een koffer bijboeken kan, echter is dit wel voor eigen kosten. Graag even doorgeven aan info@hockeykampen.nl dan geven wij dit door aan de vliegmaatschappij.

Opmerkingen/vragen

We hebben er ontzettend veel zin in en hopelijk jij ook! Mocht je ondanks al deze informatie toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Vamos a Barcelona!

Contact

Als je ouders voor of tijdens het kamp vragen voor ons hebben, kunnen zij met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Hockeykampen.nl
info@hockeykampen.nl
035-544 5330
www.hockeykampen.nl

Wij zijn al druk met alle voorbereidingen en hebben er al onwijs veel zin in want het belooft weer een super gaaf, leuk en leerzaam kamp te worden!

Kan jij echt niet meer wachten? Kijk dan op onze site, like ons op Facebook of volg ons via Insta­gram. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze activiteiten!

Tot op het vliegveld of Egara!